Orquestra Barroca Catalana · HistòriaDirecció artística: Santi Aubert Vayreda
Gestió i producció: Imma Payà Picart
Management: Laura Gràcia Nedderman

L’Orquestra Barroca Catalana neix l’any 1993 amb la idea de divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII, tot interpretant música instrumental, operística i religiosa. 

Ofereix programes de petit format fins a grans produccions, tant de música barroca com clàssica, amb una plantilla estable basada en uns trenta cinc músics, adaptant la interpretació a l'estil de la música amb la màxima fidelitat possible i, per aquest motiu, convida directors i solistes que s'adeqüin al programa, fet que enriqueix la sensibilitat i flexibilitat de l'orquestra. 

El 2016 ha iniciat una programació pròpia a l'Oratori de Sant Felip Neri amb l'objectiu d'oferir quatre programes anuals dedicats a combinar música poc freqüent dels grans compositors barrocs i clàssics, amb obres inèdites o recuperades de músics catalans del segle XVIII.

La llarga experiència de l'Orquestra en repertori vocal, fa que sigui demanada habitualment a col·laborar amb el teixit coral del territori. Gran quantitat de directors i solistes han ajudat al desenvolupament de la formació que ha adquirit un nivell i estil propi reconeguts. 

Cal destacar Hiro Kurosaki, Daniel Reuss, Karl Friedric Beringer,  Paul Dombrecht, Barry Sargent, Josep Vila i Casañas, Charles Limouse, Eva Kollar, Sergi Casademunt, Simon Carrington, Helmut Breuer, Jordi Casas Bayer,   Daniel Mestre, Olivia Centurioni, Josep Prats i  Manel Valdivieso entre d’altres, i com a solistes, Josep Borràs, Raquel Andueza, Marta Infante, Lidia Vinyes Curtis, Xavier Sabata, Jordi Domènech, Marta Matheu, Pau Bordas, Núria Rial, Enric Martinez Castignani, Gemma Coma Alabert, Elena Copons, Robert Expert, Michael Chance, Lluís Vilamajó, Lucy Crowe, Marianne Beate Kielland, David Wilson-Johnson i Thomas Walker. 

Del repertori interpretat cal assenyalar la missa Alma redemptoris Mater i el Concert per a fagot d’Anselm Viola, Stabat Mater i Salve Regina de Josep i Manuel PLa, el Magníficat, la Passió segons sant Joan i la Passió segons sant Mateu de Johann Sebastian Bach, les Vespres de la beata Verge de Claudio Monteverdi, el Te Deum de M. A. Charpentier, el Messiah de Georg Friedrich Handel, el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart, la Missa Nelson de Franz Joseph Haydn i el Concert per a violí en Re menor de Felix Mendelssohn. 

Ha recuperat obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicent Martín i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, Angelo Ragazzi, Emanuele d’Astorga i Manuel i Josep Pla.

El 2011 l'Orquestra obté el premi Enderrock Clàssica per l'enregistrament de la obra integral de música religiosa de Josep i Manuel Pla, per a veu solista i orquestra. 

Dossier premsa