Orquestra Barroca Catalana · HistòriaDirecció artística: Santi Aubert Vayreda
Gestió i producció: Imma Payà Picart

L’Orquestra Barroca Catalana neix l’any 1993 amb la idea de divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII, tot interpretant música instrumental, operística i religiosa. 

Ofereix programes de petit format fins a grans produccions, tant de música barroca com clàssica. Adapta la interpretació amb la màxima fidelitat possible a l'estil de la música i, per aquest motiu, té el costum de convidar directors i solistes que s'adeqüin al programa, fet que enriqueix la sensibilitat i flexibilitat de l'orquestra.

El 2016 ha iniciat una programació pròpia a l'Oratori de Sant Felip Neri amb l'objectiu d'oferir quatre programes anuals dedicats a combinar música poc freqüent dels grans compositors barrocs i clàssics, amb obres inèdites o recuperades de músics catalans del segle XVIII.

La seva llarga experiència en repertori vocal fa que sigui demanada habitualment a col·laborar amb el teixit coral actual. Gran quantitat de directors i solistes han ajudat al desenvolupament de la formació que ha adquirit un nivell i estil propi reconeguts. 

Cal destacar Hiro Kurosaki, Daniel Reuss, Karl Friedric Beringer,  Paul Dombrecht, Barry Sargent, Charles Limouse, Sergi Casademunt, Simon Carrington, Helmut Breuer, Jordi Casas Bayer i  Manel Valdivieso entre d’altres, i com a solistes, Josep Borràs, Raquel Andueza, Marta Infante, Lidia Vinyes Curtis, Xavier Sabata, Jordi Domènech, Marta Matheu, Pau Bordas, Núria Rial, Enric Martinez Castignani, Gemma Coma Alabert, Elena Copons, Robert Expert, Michael Chance, Lluís Vilamajó, Lucy Crowe, Marianne Beate Kielland, David Wilson-Johnson i Thomas Walker. 

Del repertori interpretat cal assenyalar la missa Alma redemptoris Mater i el Concert per a fagot d’A. Viola, Stabat Mater i Salve Regina de J. i M. PLa, el Magníficat, la Passió segons sant Joan i la Passió segons sant Mateu de J.S. Bach, les Vespres de la beata Verge de C. Monteverdi, el Te Deum de M. A. Charpentier, el Messiah de G.F. Handel, el Rèquiem de W. A. Mozart, la Missa Nelson de F. J. Haydn i el Concert per a violí en Re menor de F. Mendelssohn. 

Ha recuperat obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicent Martín i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, Angelo Ragazzi, Emanuele d’Astorga i Manuel i Josep Pla.

El 2011 obté el premi Enderrock Clàssica per l'enregistrament de la obra integral de música religiosa de Josep i Manuel Pla, per a veu solista i orquestra.


Dossier premsa