Manfredo Kraemer, violí i direcció

Un passeig per la imaginació
Bach, Telemann i Pisendel

Orquestra Barroca Catalana
Manfredo Kraemer, violí i direcció

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Obertura ‘Les Nations’ en Sib M per a cordes i continu – TWV55 :B5
Ouverture – Menuet I alternativement – Menuet II – Les Turcs – Les Suisses – Les Moscovites – Les Portugais – Les Boiteux – Les Coureurs

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Concert per a violí en la menor BWV 1041
Allegro – Andante – Allegro Assai

Johann Georg Pisendel (1687-1755)
Imitation des caractères de la danse
Loure – Rigaudon – Rondeau – Canarie – Bourée – Musette – Passepied
Polonois – Presto Concertino

Johan Sebastian Bach (1685-1750)
Brandenburg Concert No. 5 en Re Major, BWV 1050
Allegro – Affetuoso – allegro

Un passeig per la imaginació

Dediquem aquest programa a J.S. Bach i G.Ph. Telemann, dos dels grans compositors de la història de la música, amb obres instrumentals de gran bellesa. La tria està feta pensant en el públic, buscant un programa que mantingui un gran interès fins al final.

L’obertura Les Nations de Telemann ens descriu personatges de forma molt imaginativa. És una obra poc interpretada al nostre país i possiblement poc coneguda que pensem cal descobrir. La combinarem amb dos clàssics, el concert en La m per a violí i el Brandemburg No. 5 de Bach. Arrodonim aquest programa amb la Imitació dels caràcters de la dansa, obra també molt descriptiva, composta per Pisendel, compositor alemany de gran talent que pensem cal donar a conèixer. Pisendel va ser un gran amic de Bach i Telemann.

Manfredo Kraemer amb el seu coneixement i naturalitat, juntament amb l’Orquestra Barroca Catalana, ens farà gaudir de la imaginació que Bach i Telemann eren capaços de mostrar en la seva música.