L’Orquestra Barroca Catalana arriba a les deu edicions de la Temporada de Música Antiga

La programació del desè aniversari començarà aquesta tardor amb dos concerts centrats en el repertori del Barroc

L’Orquestra Barroca Catalana arriba enguany a les deu edicions de la Temporada de Música Antiga, que ofereix cada any el millor de la música antiga a través de programacions que combinen la música poc freqüent dels grans compositors barrocs i clàssics, amb obres inèdites o recuperades de músics catalans del segle XVIII.

El desè aniversari se celebrarà durant el 2024 i el 2025 amb una programació on a més d’obres conegudes es descobriran al públic compositors i obra musical poc programada i coneguda, leitmotiv de l’orquestra des de la seva creació, l’any 1993.

La X Temporada de Música Antiga, que compta amb el músic Santi Aubert com a director artístic, arrencarà aquesta tardor amb dos concerts centrats en el repertori del barroc, amb obres de compositors d’aquesta època, com Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Georg Friedrich Händel i Antonio Vivaldi.

10 de novembre i 1 de desembre

Els concerts tindran lloc els diumenges 10 de novembre i 1 de desembre a les 19 h a l’Església de Sant Felip Neri, un emplaçament de gran rellevància històrica i cultural que aporta un valor afegit únic als concerts de música antiga.

A ambdós concerts destaca la presència de Johann Sebastian Bach i Georg Philipp Telemann, figures clau del Barroc. Al primer concert, s’hi interpretarà el IV Concert de Brandenburg i una Ouverture-Suite de Telemann, mentre que al segon hi haurà una cantata i un quintet de Telemann, i un concert per a oboè i violí de Bach.

Els dos concerts estaran dirigits per Manfredo Kraemer, que també tocarà el violí, i inclouran instrumentació barroca a través d’una destacada presència de flautes, oboès, fagot i altres instruments típics del període barroc. Als dos concerts, l’oboè hi tindrà un paper rellevant de la mà de Katy Elkin, una de les intèrprets destacades d’aquest instrument. El concert de desembre comptarà amb la mezzosoprano Lídia Vinyes-Curtis.